sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Ihana valo - mikä on sun aurinko?


Marraskuun harmaaseen on saatu pari päivää vaaleita sävyjä. Sininen taivas ja välillä pilkahtavat auringonsäteet ovat luoneet uskoa siihen, että valo joskus taas voittaa.

Pitkään jatkuva harmaus saa mielen matalaksi. Matala mieli ruokkii näkemään asiat negatiivisessa valossa – jopa positiiviset asiat. Otetaan esimerkki tämän sunnuntain lehdestä (18.11.). Miten niin pitäisi iloita siitä, että VR lisää vaunuja, kun kaikki junat eivät pysähdy Hämeenlinnassa. Miten niin pitäisi iloita siitä, että ilmastokysymyksiin on vihdoin havahduttu, kun kerran niitä ei ole vielä ratkaistu. Miten niin pitäisi olla iloinen pienistä positiivisista muutoksista, kun isossa mittakaavassa kaikki tuntuu olevan menossa vikaan.

Vaan kun oma elämä ei ole isossa mittakaavassa kuin kärpäsen kakka, ovat ne pienet positiiviset muutokset juuri niitä, joista voi hakea voimaa. Voisihan nuo tämän päivän uutiset ajatella niinkin, että junavaunujen lisääminen vähentää ruuhkaa – hyvä. Ilmastokysymyksiin havahtuminen lisää sen ratkaisemiseen liittyvien toimien määrää – hyvä.  Oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Marraskuun harmaudessa tulisi tietoisesti keskittyä etsimään asioita, joista voi iloita. Asioita, jotka osoittavat, että kaikesta huolimatta mennään eteenpäin. Saadaan hyviä asioita aikaiseksi ensin pienessä ja sitä kautta myös isossa mittakaavassa.  

Ihana valo – myös sinä voit olla aurinko jollekin.Osku on mun aurinko😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti