maanantai 13. maaliskuuta 2017

Visio ylivertaisten tietoliikenneyhteyksin Hämeenlinnasta


Ajattele, jos Hämeenlinnan keskustan alueella olisi mahdollisuus päästä wifi-verkkoon, menet sitten minne tahansa. Mitä mahdollisuuksia tämä toisikaan sekä etätyöskentelyyn että opiskelun viemiseen ulos luokkahuoneista. Miten se elävöittäisi keskustaa, sen kahviloita ja kauppoja ja mahdollistaisi myös Hämeenlinnaan tulevien turistien palvelemisen.

Innostuisitko yrittäjänä, jos Hämeenlinnassa olisi Suomen nopeimmat verkkoyhteydet, joiden avulla yritykset voisivat linkittää tuotantonsa yhteen siten, että ajantasaisesti tiedettäisiin koko tuotantoketjun toimintakapasiteetti ja eri toimintojen kulloinenkin tarve. Ei tulisi ylituotantoa ja tavarat liikkuisivat jouhevasti koko tuotantoketjun ajan. Jokainen katkos tuotantoketjussa aiheuttaa hallaa yritykselle. Katkeamaton tuotantoketju on kilpailutekijä. Mitä jos me voisimme tarjota tähän mahdollisuuden Hämeenlinnassa.

Entäpä, jos maaseutuelämästä haaveileva helsinkiläinen kuulisi, että meillä on Hämeenlinnassa vireitä pitäjiä, joissa tietoliikenneverkko on yhtä nopea kuin Kalliossa. Mitä, jos hän innostuisi mahdollisuudesta asua maaseudulla, luonnon rauhassa ja toisaalta tehdä töitä ja opiskella jouhevasti toimivan tietoliikenneverkon ansiosta. Jos tämä helsinkiläinen pääsisi vielä virtuaalisesti tutustumaan Hauhon, Tuuloksen, Iittalan, Lammin ja Rengon pitäjiin ja vapaisiin tontteihin ja asuntoihin siellä, hän saattaisi löytää itselle ja perheelleen unelmapaikan asua.

Millainen Hämeenlinna olisikaan, jos saisimme edellä esitetyn visioin toteutumaan.  

Se on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti