sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kohtaamisia Hämeessä 1. - Kaverin kanssa on mukavampaa


Elämäntapojen muutos tai uuden harrastuksen aloittaminen on aina mukavampaa, kun on kaveri. Olen tämän omakohtaisesti huomannut pilatestunneilla. Pilates on harrastus, joka sopii lähes jokaiselle. Valitettavasti Pilates-nimestä tulee monelle aluksi mieleen vain ”ärrä-vikainen” merirosvo 😊 Uudet asiakkaat saapuvatkin tunnille useimmiten kaverin kanssa. Ja kerran tunnille tultuaan, he yleensä sinne myös palaavat.

Lammin Pellavamarkkinoilla nousi esille huoli ikäihmisten motivoinnista ja mahdollisuuksista pitää itsestään huolta. Liikkuminen ja terveellinen syöminen pitäisi saada elämäntavaksi. Motivointiin koettiin tarvittavan kaveria, joka veisi kokeilemaan uusia harrastuksia. Tarvitaan myös mahdollisuus liikkua, joka koettiin haja-asutusalueiden yhdeksi ongelmaksi. Kuljetus kylille, ihmisten ilmoille, kauppaan ja harrastuksiin on liian harvoin. Taksisetelit eivät riitä kustantamaan kaikille matkaa Lammilta Hämeenlinnan keskustaan, sillä yhdensuuntaisen kustannettavan matkan raja on 45kn. Saavutettavuuteen liittyvät kysymykset ovat tärkeitä ratkaista palvelujen keskittyessä yhä pienemmälle alueelle.

Koska kaverin kanssa on mukavampaa, haastan kaikki ottamaan mukaan sen naapurin, joka ehkä on joskus maininnut pitävänsä tanssimisesta, kun itse seuraavan kerran lähtee kylille tanssimaan. Pohdin myös, voisiko Hämeenlinnan asukaslehteä käyttää alueellisten harrastusmahdollisuuksien tiedotuskanavana. Nettiä kun ei ole kaikilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti