maanantai 17. syyskuuta 2012

Lyhytnäköistä säästöä lähiliikuntapaikkojen laiminlyönnistä
Ei taideta Hämeenlinnassa pitää tärkeänä autottomien liikunnanharrastajien tarpeita, kun lähiliikuntapaikat aiotaan jättää talvella hoitamatta. Mikäli säät suosivat ja saamme kipakoita pakkasia, on suorastaan häpeä, että lähikenttiä ei jäädytetä. Tämä myös siksi, että useat näistä kentistä toimivat koulujen, päiväkotien ja perhepäivähoitajien lähellä. Ei taajama alueella lasten kanssa työskentelevillä ole mahdollisuutta lähteä keskustaan luistelemaan vaan mahdollisuus tähän pitää löytyä omalta alueelta.

 
On myös häpeä, että liikuntaa seuroissa harrastavilta peritään aina vaan suurempia käyttömaksuja. HPK:n juniorijääkiekko teki juuri päätöksen, joka puolitti pienimpien jääkiekonharrastajien kausimaksut. Kaupunki näyttää sen sijaan tekevän kaikkensa kausimaksujen nostamisen edistämiseksi! Tuntuu kornilta joutua puhumaan aina uudestaan ja uudestaan liikunnan merkityksestä hyvinvoinnin edistäjänä ja yhtenä parhaimmista monenlaista epätoivottavaa kehitystä ennaltaehkäisevänä asiana.


Hämeenlinnassa pohditaan alueellista palvelujen tuottamisen mallia. Mikäli tämän kaltainen säästäminen tulee lisääntymään, ehdotan että lähikenttien jäädyttäminen ja hoitaminen annetaan esim. alueella toimivan yhdistyksen hoidettavaksi. Kaupunki voisi maksaa veden ja lainata jäädytyksessä tarvittavan kaluston, mutta itse hoito jätettäisiin yhdistyksen yms. kontolle. Muistelen, että pari vuotta sitten tehdyn ”kentistäsäästämispäätöksen” johdosta jotkut asukasyhdistykset halusivat itse jäädyttää alueensa kentät. Tähän ei annettu lupaa vastuukysymysten vuoksi. Nämä vastuukysymykset pitää pystyä hoitamaan, mikäli alueelta löytyy yhteistä tahtoa lähiliikuntapaikkojen kunnossapitoon.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti