maanantai 17. joulukuuta 2018

Väliaika – kahvia ja pullaa!


Puoli vuotta kampanjointia takana. Mikä matka jo nyt! Kuluneen puolen vuoden aikana olen saanut osallistua lukuisiin toritapahtumiin, päässyt tapaamaan satoja ihmisiä, kuullut huolia ja murheita, saanut parannusehdotuksia yhteiskunnan toimivuuden edistämiseksi, ottanut vastaan haukkuja niin omasta kuin hallituksen toimista, ottanut vastaa myös kiitosta. Kaiken kaikkiaan saanut aika kattavan näyn siitä, mitä ajatuksia nykyinen meno ihmisissä herättää.

Parannetavaa on joka saralla. Sote-uudistus hämmentää ihmisiä. Puolustuspoliittiset kysymykset ja maahanmuutto keskusteluttavat. Ilmastokysymykset eivät niinkään. Ehkä ilmastonmuutoksen vaikutukset eivät vielä kosketa ihmisten arkipäivää niin paljon, että niihin kiinnittäisi huomiota.

Kun vuosi vaihtuu seuraavaan, alkaa kampanjoinnissa uusi vaihde. Toritapahtumat jatkuvat edelleen, mutta lisäksi tulevat eri asiantuntijakeskustelut ja paneelit mukaan. Ehdokkaiden näkemyksiä pyydetään laajasti eri asioihin.  Mitä enemmän politiikkaan perehtyy, sen paremmin ymmärtää, että monimutkaisiin asioihin ei ole yksinkertaisia vastauksia – vaikka niitä kyllä peräänkuulutetaan.

Nyt on pienen tauon aika. Olen vaalitiimini kanssa saanut pääpiirteisen suunnitelman kevään osalta valmiiksi, joten nyt on joulutauon aika. Tai tämä ainakin on tarkoitus. Kampanjoinnissa on se huono puoli, että koskaan ei tiedä, kuinka paljon työtä on tarpeeksi. Joutuu pidättelemään itseään, jotta ei käyttäisi kaikkea aikaansa kampanjan pohdintaan.

Tapasin marraskuussa eduskunnan puhemiehen Paula Risikon. Pyrin pitämään häneltä saadut neuvot ja kannustuksen kampanjani ohjenuorana. Kun tekee parhaansa, toimii arvojensa mukaisesti ja pyrkii hyvään, se riittää.

Hyvää joulua kaikille. Tavataan taas tammikuussa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti