perjantai 5. maaliskuuta 2021

Hämeenlinna on kulttuuri- ja urheilukaupunki

 

Hämeenlinna tunnetaan kulttuuristaan ja urheilusta. ARX, Miniteatteri, HPK, HJS, HÄUS, Steelers, Hämeenlinnan Lentopallokerho – muutamia mainitakseni. Urheilullinen menestys ja kulttuurinen näkyvyys rakennetaan vahvan harrastuspohjan kautta. Harrastuksilla on myös laajempi yhteiskunnallinen merkitys, jonka olemme saaneet huomata konkreettisesti nyt, kun korona on sulkenut harrastusmahdollisuudet lähes kaikilta.

Harrastustoiminnan mahdollistamiseen tulee myös kunnan osallistua. Kunta tarjoaa vain harvoin suoraan harrastusmahdollisuuksia, mutta sillä on iso merkitys tilojen ja muiden puitteiden mahdollistajana. Harrastusten saavutettavuus on myös yksi edellytys harrastustoiminnalle.

Pidetään siis tulevaisuudessakin harrastetilojen maksut kohtuullisena, huolehditaan harrastuspaikkojen saavutettavuudesta ja esteettömyydestä ja lisätään tietoutta harrastamisen mahdollisuuksista ja huolehditaan, että myös pitäjissä säilyvät hyvät harrastusmahdollisuudet.

Muistetaan eri alojen osaajien menestyksestä iloitessamme, että siihen on vaadittu usein paljon vapaaehtoisvoimin toteutettua harrastustoimintaa. Harrastustoiminnan ylläpitämisen kautta voimme jatkossakin iloita Hämeenlinnan maineesta kulttuuri- ja urheilukaupunkina sekä ennen kaikkea tarjota ilon ja hyvinvoinnin lähteitä kaikille kuntalaisille.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti