maanantai 1. lokakuuta 2012

Engelinranta - Hämeenlinnan uusi vetonaula?


Tarvitsemme jatkuvasti uusia veronmaksajia Hämeenlinnaan. Hämeenlinnan keskeinen sijainti on onneksi houkutteleva. Täältä on helppo käydä töissä vähän kauempanakin. Julkiset yhteydet toimivat.

Asuminen rannalla keskellä kaupunkia kuuluu monen unelmaan. Engelinrannan kaavoittamisen myötä tämä unelma on mahdollista toteutua usean Hämeenlinnalaisen kohdalla. Uskon, että hanke tulee kiinnostamaan monia ja Hämeenlinna tulee jatkossakin olemaan muuttovoittoinen kaupunki. Hyvä, hyvä J

Engelinranta herättää myös vastakkaisia mielipiteitä. Rantarakentaminen ei ole kaikkien mielestä hyvä. Rantoja tarvitaan virkistäytymiseen. Kerrostalot pilaavat rantojen kauneuden ja estävät esteettömän kulkemisen. Rantojen tulee olla kaikkien Hämeenlinnalaisten yhteistä omaisuutta. En voi kiistää näitäkään argumentteja.

Kaavasuunnittelu on käynnissä ja mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Nyt tarvitaan siis kansalaisaktiivisuutta. Ei niin, että koko hanke laitetaan jäihin, mutta niin, että alueesta saadaan kaunista kaupunkiamme täydentävä kokonaisuus. Erityisesti nuoret tulee ottaa suunnitteluun mukaan (niin kuin on jo otettukin). Oikeastaan haastaisin nuoria olemaan yhteydessä Engelinrannan organisaatioon ja tekemään rohkeasti ja perustellusti ehdotuksia alueen rakentamisesta.

Nopeasti tarkasteltuna alueen alustavassa kaavoitussuunnitelmassa on mielestäni hyvää nykyisen parkkipaikan ja Hämeenkaaren alueen rakentaminen. Sen sijaan Linja-autoaseman ja Paasikiventien sillan välisen alueen suunnitelma näyttää ahtaalta. En pidä siitä, että talot ”vyöryvät” veden ylle. Tälle alueelle tarvitaan myös linja-autoaseman suunnittelun kattava kokonaissuunnitelma.

En näe tarpeellisena kytkeä torinalusparkkia Engelinrantaan. Torinalusparkki on aivan liian kaukana palvellakseen alueen asukkaiden paikoitusta ja uskon, että tulevaisuudessa kaupankäynti tulee yhä enenevässä määrin valumaan kohti moottoritien katetta, joten koko torinalusparkin tarpeellisuus tulee miettiä uudelleen. Sen sijaan alustavaan suunnitelmaan merkityn liikekeskuksen alle tai päälle voitaisiin miettiä alueen pysäköinnin järjestämistä.

Käykääpä siis kurkkaamassa alueen nettisivuja ja tuokaa hankkeen puuhamiehille omat ehdotuksenne esille http://www.engelinranta.fi/ . Niin minäkin tein J

 

1 kommentti:

  1. Hyvin kirjoitettu ja asiasta Helena muistutat. Turha sitten jälkeenpäin märistä kun / jos oma kanta on jäänyt kuulematta tämän projektin osalta. Jos ei edes yritä vaikuttaa niin on turha toivoa , että kukaan lukee ajatuksia ja huomioi toiveita....

    VastaaPoista