keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hometta siellä ja hometta täällä



Seminaarinkoulusta kantautuu huolestuttavia uutisia. Liikuntasalista on löytynyt vesivaurioita Suomen yliopistokiinteistöjen tutkimuksissa. Mitä ihmettä! Lautakunnalle informoitiin ennen OKL:n ja Normaalikoulun kiinteistöjen vuokraamista, että tilat ovat Yliopistokiinteistöjen tutkimusten mukaan kunnossa ja että remonttitarve koskee ilmastointia, ruokalaa ym. sellaista, joka mahdollistaa tilojen muuttamisen perusopetuksen oppilaille sopivaksi. Ja nyt sitten hometta! Joka on löytynyt yliopistokiinteistöjen tutkimuksissa!



On selvää, että virhe on tapahtunut ja se pitää korjata. Lapsia ei voi pitää homeisissa tiloissa. Asia ei kuitenkaan saa jäädä tähän vaan siitä pitää oppia. Eli nyt kun opetuspalveluiden tilaajavirkamiehet esim. tarkastelevat mahdollisuutta siirtää lukiokoulutuksen remonttitarpeessa oleviin HAMK:in kiinteistöihin Myllymäen laelle tulee lautakunnan olla erityisen tarkkana.



En tiedä miten kattavia tutkimusten tulee olla, jotta jokainen vanhoissa rakennuksissa oleva mahdollinen itiöpesäke saadaan kartoitettua, mutta Seminaarinkoulun kaltaiselle yllätykselle ei saa enää antaa mahdollisuutta. Tarvitaan useiden eri tahojen puolueettomia tutkimuksia päätöksenteon tueksi ja asiakirjat rakennuksissa tehdyistä remonteista ja niiden syistä. Rakennuksessa työskennelleiden kokemusten kartoittaminen saattaisi myös antaa lisätietoa rakennuksen todellisesta kunnosta. Ja mitä ylipäätään tulee lukiokoulutuksen yhdistämiseen yhdeksi massiiviseksi yli tuhannen opiskelijan yksiköksi, en ole ollenkaan varma sen toimivuudesta oppilaiden kannalta parhaana mahdollisena opiskelupaikkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti