sunnuntai 12. elokuuta 2012

Rakentamisen vaikeudestaKoulut alkavat jälleen tänään. Koulutuskeskus Tavastian alueella rakennustyömaa on täydessä käynnissä. Samoin on laita esim. Rengossa ja Ojoisilla. Hykissä vielä odotellaan onko tuleva rakennustyömaa remonttirakentamista vai uudisrakentamista. Jos lautakunnan päätöstä olisi kuunneltu, olisi uudisrakentaminen päässyt jo alkuun, mutta kaupunginhallituksen päätöksellä asia on edelleen auki.


Rakennetaan nyt sitten uudisrakennuksia tai remontoidaan vanhaa, tulisi se tehdä huolella. On uskomatonta, miten huonosti isoja kiinteistöjä on rakennettu. Muistelen seuranneeni erästäkin isoa työmaata keskikaupungilla ja taivastellut eristeiden liottamista sateessa. Ei tarvitse olla mikään rakennusinsinööri ymmärtääkseen, ettei märistä eristeistä ainakaan mitään hyvää voi seurata.
Rakentamisen ohella tulisi kiinteistöjen huoltoon varata rahoitusta. Ei omakotitalokaan ilman pientä (tai vähän isompaa) huoltoa pysy kunnossa. Tämä on Hämeenlinnassa unohdettu lähes tyystin.


Rakennetaan ja peruskorjataan Hämeenlinnaan terveitä ja hengittäviä kiinteistöjä ja pidetään niistä huolta. Korjauksen korjauksen korjaukseen ei millään kunnalla ole varaa. Ja sitä paitsi ihmisillä on oikeus työskennellä ja tulla hoidetuksi ja koulutetuksi terveellisissä ja asianmukaisissa tiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti